Η Επιστημονική Ομάδα

Our Team

Σωτήρης Πλαΐνης, MSc, PHD

Ο Σωτήρης Πλαΐνης είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οπτικής και Όρασης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 2002 και Επισκέπτης-Ερευνητής στο Aston University από το 2017. Έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Οπτομετρίας και επιστημών Όρασης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 2002 είναι επιστημονικό μέλος των διατμηματικών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών "Oπτική & Όραση" και "Εγκέφαλος & Νους" στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 60 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, αποτελεί επίτιμο μέλος της Διεθνούς Εταιρείας στην Έρευνα των Φακών Επαφής (ISCLR) και της Βρετανικής Εταιρείας Φακών Επαφής (BCLA). Από το 2015 αποτελεί αξιολογητή αθλητών με αναπηρία όρασης στη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή. Είναι συνιδιοκτήτης και διαχειριστής του contact-lenses.gr και συνιδιοκτήτης του καταστήματος Optical House στο Ηράκλειο Κρήτης.


Ελένη Πουλερέ, MSc

Η Ελένη Πουλερέ, ΜSc, αποφοίτησε από το τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας στην Aθήνα το 2005 και έκτοτε εργάζεται ως Οπτικός-Οπτομέτρης και εφαρμοστής Φακών Επαφής. Το 2009 ολοκλήρωσε το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Οπτική & Όραση» του Πανεπιστημίου Κρήτης με πτυχιακή εργασία με θέμα τη "νευρωνικής προσαρμογή στη θόλωση". Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οπτικής και Οπτομετρίας και έχει συμμετάσχει ενεργά με παρουσιάσεις στα συνέδριά της. Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Optical House και της contact-lenses.gr επί 12 συναπτά χρόνια.


Τζένη Σπάχο, MSc

Η Τζένη Σπάχο αποφοίτησε απο την σχολή Οπτικής & Οπτομετρίας στο Αίγιο το 2016. Το φθινόπωρο του 2017, συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οπτική & Όραση» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο ολοκλήρωσε τον Απρίλη του 2020. Το καλοκαίρι του 2019 βρέθηκε στο Aston University (Ηνωμένο Βασίλειο) στα πλαίσια του Erasmus αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση μεταπτυχιακής διατριβής με θέμα: «Διερεύνηση της αύξησης του βάθους εστίασης με τη μύση της κόρης».

Ορέστης Λουκαΐδης, MSc

Ο Ορέστης Λουκαΐδης είναι απόφοιτος του τμήματος Οπτικής της σχολής ΣΕΥΠ των ΤΕΙ Αθηνών (1992). Το 1993 παρακολούθησε για ένα χρόνο σειρά μαθημάτων στο τμήμα Οπτομετρίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας (UMIST) για την αναβάθμιση του πτυχίου του σε Οπτομέτρη. Στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της "στερεοσκοπικής όρασης". Έχει εργασθεί στην Κύπρο ως οπτομέτρης και εφαρμοστής θεραπευτικών και κερατοκωνικών φακών επαφής. Είναι συνιδιοκτήτης του contact-lenses.gr και ιδιοκτήτης του Optical House στη Ρόδο.


Σοφία Αναστασιάδου

Η Σοφία Αναστασιάδου αποφοίτησε από τη σχολή Οπτικής & Οπτομετρίας της Αθήνας το 2006. Το 2018 εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Τεχνικές Οπτομετρικού Ελέγχου» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η πτυχιακή της εργασία έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση κοντινής και ενδιάμεσης όρασης με πολυεστιακούς φακούς επαφής και τη μέθοδο της "τροποποιημένης μονοόρασης". Έχει εργαστεί σε οπτικά καταστήματα ως οπτικός-οπτομέτρης και εφαρμοστής φακών επαφής και από το 2018 ανήκει στην ομάδα της contact-lenses.gr