Η Επιστημονική Ομάδα

Our Team

Σωτήρης Πλαΐνης

Ο Σωτήρης Πλαΐνης έχει ολοκληρώσει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Οπτομετρίας και επιστημών Όρασης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου κι αποτελεί επίτιμο λέκτορα, ενώ από το 2002 είναι επιστημονικό μέλος των διατμηματικών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών "Oπτική & Όραση" και "Εγκέφαλος & Νους" στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επίσης, αποτελεί επίτιμο μέλος της Διεθνούς Εταιρείας στην Έρευνα των Φακών Επαφής (ISCLR) και της Βρετανικής Εταιρείας Φακών Επαφής (BCLA) ενώ είναι και διεθνής αξιολογητής αθλητών με αναπηρία όρασης (Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή).


Ελένη Πουλερέ

Η Ελένη Πουλερέ αποφοίτησε από το τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας στην Aθήνα το 2005 και έκτοτε εργάζεται ως Οπτικός-Οπτομέτρης και εφαρμοστής Φακών Επαφής. Το 2009 ολοκλήρωσε το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Οπτική & Όραση» του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οπτικής και Οπτομετρίας και έχει συμμετάσχει ενεργά με παρουσιάσεις στα συνέδριά της.

Ορέστης Λουκαΐδης

Ο Ορέστης Λουκαΐδης είναι απόφοιτος του τμήματος Οπτικής της σχολής ΣΕΥΠ των ΤΕΙ Αθηνών (1992). Το 1993 παρακολούθησε σειρά μαθημάτων στο τμήμα Οπτομετρίας του πανεπιστημίου UMIST (Μάντσεστερ, Ενωμένο Βασίλειο) για την αναβάθμιση του πτυχίου του σε Οπτομέτρη. Στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές. Έχει εργασθεί στην Κύπρο ως οπτομέτρης και εφαρμοστής θεραπευτικών και κερατοκωνικών φακών επαφής.


Βιργινία Τζαγκαράκη

Η Βιργινία αποφοίτησε από τη σχολή Οπτικής & Οπτομετρίας στo Aίγιο το 2014. Έκτοτε, έχει εργαστεί ως Οπτικός-Οπτομέτρης και εφαρμοστής Φακών Επαφής στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι άριστα καταρτισμένη σχετικά με τους οπτικούς σχεδιασμούς και την κατασκευή των οφθαλμικών φακών, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και υλικά των σκελετών οράσεως και ηλίου.