Το MENICARE PURE 250ml της Menicon, είναι ένα διάλυμα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για τον καθαρισμό, την απολύμανση, την έκπλυση και την αποθήκευση όλων των ημίσκληρων αεροδιαπερατών (GP) φακών επαφής σε ημερήσια βάση.Η φυσική του σύνθεση (ε-πολυλισίνη, βιταμίνη C γλυκοζιτών, υαλουρονικό οξύ), η απολυμαντική και αντιοξειδωτική του δράση καθώς και η ήπια διεργασία παρασκευής του (διπλή διήθηση, χαμηλή τοξικότητα) προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση για τους χρήστες αεροδιαπερατών (GP) φακών επαφής.Το MENICARE PURE είναι απολυμαντικό προϊόν με χαμηλά επίπεδα κυτταροτοξικότητας που παρέχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση ενάντια σε βακτήρια και μήκητες σε 30 λεπτά αλλά και ενάντια σε παθογόνους παράγοντες όπως η ακανθαμοιβάδα σε 4 ώρες, διασφαλίζοντας οφθαλμική ακεραιότητα και άνετη χρήση.

Το Progent της Menicon είναι διάλυμα απολύμανσης και αφαίρεσης πρωτεϊνών για όλους τους σκληρούς αεροδιαπερατούς φακούς επαφής - είτε κερατοειδικούς (RGP), είτε σκληρικούς. Πρόκειται για ισχυρό απολυμαντικό που χρησιμοποιείται εβδομαδιαίως σε συνδυασμό με το καθημερινής χρήσης διάλυμα MeniCare Pure 250ml.
Είναι σημαντικό οι χρήστες σκληρών αεροδιαπερατών φακών επαφής να χρησιμοποιούν το πρωτεϊνικό σύστημα απολύμανσης Progent που περιέχει υποχλωριώδες νάτριο σε περιεκτικότητα 0.4% και δρα αποτελεσματικά κατά ιών, βακτηρίων, μυκητών και της ακανθαμοιβάδας μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα μολύνσεων.
Στη παρακάτω φωτογραφία φαίνεται η διάφορα που παρουσιάζει στο μικροσκόπιο ένας ημίσκληρος φακός επαφής πριν κ μετά τη χρήση του Progent.