Μόλις πριν μία εβδομάδα (24 Μαΐου 2019) η Menicon παρουσίασε στη Nagoya της Ιαπωνίας, τον επαναστατικό φακό επαφής Menicon Bloom Night  για τη διαχείριση και τη θεραπεία της μυωπίας!
Πρόκειται για φακό ορθοκερατολογίας, αντίστροφης γεωμετρίας, που κατασκευάζεται από το υπέρ-διαπερατό άκαμπτο υλικό Menicon Z  που εξασφαλίζει τη μέγιστη οξυγόνωση του κερατοειδή προσφέροντας άνετη και ασφαλή χρήση. Η θεραπεία μεταβάλλει το σχήμα του κερατοειδή, κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, μειώνοντας το διαθλαστικό σφάλμα, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό την ανάγκη χρήσης φακών επαφής κατά τη διάρκεια της ημέρας (αφού έχουν αφαιρεθεί οι θεραπευτικοί φακοί Menicon Bloom Night).

Η προσωρινά τροποποιημένη επιφάνεια του κερατοειδή (καθώς η όλη διαδικασία είναι παροδική και αναστρέψιμη) δημιουργεί ένα νέο οπτικό σύστημα που αλλάζει το σημείο εστίασης των ακτινών φωτός που προσπίπτουν στον κερατοειδή, επηρεάζοντας με τον τρόπο αυτό την ανάπτυξη του αξονικού μήκους του οφθαλμού που έχει συσχετιστεί με την αύξηση της μυωπίας σε πολυάριθμες έρευνες που αξιολογούν τη διαχείριση της ανάπτυξης της μυωπίας. Μέσω του παραπάνω μηχανισμού ο Menicon Bloom Night ενδείκνυται τόσο για τη διόρθωση της διαθλαστικής μυωπίας αλλά και για τον έλεγχο της ανάπτυξης της μυωπίας εφόσον η διαδικασία της θεραπευτικής εφαρμογής συστήνεται και ελέγχεται από εξειδικευμένο επαγγελματία οφθαλμικής υγείας.

Ο Menicon Bloom Night έχει υποστηριχθεί ιδιαίτερα τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά που χρησιμοποιούν τη θεραπεία καθώς ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους όσον αφορά την εμφάνιση και τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και η σχολική τους απόδοση. Μετά τη μακροχρόνια και επαρκή συγκέντρωση επιστημονικών τεκμηρίων, ο Menicon Bloom Night είναι ο πρώτος φακός ορθοκερατολογίας στην Ευρώπη που έλαβε έγκριση CE, πληρώντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας που απαιτούνται για τη διαχείριση της εξέλιξης της μυωπίας.

Η εφαρμογή του Menicon Bloom Night υποστηρίζεται από το λογισμικό Εasyfit, ιδιαίτερα εύχρηστο για τον εφαρμοστή καθώς και από την εφαρμογή Menicon Virtual Dr., ειδικά σχεδιασμένη για το κινητό τηλέφωνο, ώστε να διευκολύνει και να ενισχύει τον έλεγχο της διαδικασίας και την επικοινωνία του χρήστη με τον εφαρμοστή.

H Menicon ιδρύθηκε το 1951 από τον Mr. Kyoichi Tanaka, είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία στην Ιαπωνία και αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Δραστηριοποιείται σε όλα τα στάδια που σχετίζονται με τους μαλακούς και αεροδιαπερατούς φακούς επαφής, τους ενδοφθάλμιους φακούς και τα ιατρικά μηχανήματα: έρευνα, κατασκευή, πώληση, εξαγωγές.  Ως πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο των φακών επαφής, αφοσιωμένη στην στο πεδίο της έρευνας για την επιβράδυνση της εξέλιξης της μυωπίας, συνεχίζει να αναπτύσσει καινοτόμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τη διαχείριση και θεραπεία της μυωπίας που διατίθεται μόνο σε εξουσιοδοτημένους και εξειδικευμένους οπτομέτρες.


Η πρώτες θεραπευτικές εφαρμογές του Menicon Z Night Bloοm θα πραγματοποιηθούν στην Ολλανδία και θα ακολουθήσουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μείνετε συντονισμένοι στο
contact-lenses.gr για περισσότερες πληροφορίες!