Η πρώτη διοργάνωση εκπαιδευτικής ημερίδας της εταιρείας Contact-lenses.gr (επίσημου αντιπρόσωπου της Menicon στην Ελλάδα) πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη 2017 σε συνεργασία με το Τμήμα Οπτικής κ Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αθηνών, με προσκεκλημένο ομιλητή το Νεοζηλανδό Dr. Paul Rose, τον εμπνευστή και σχεδιαστή των φακών RoseK2 για τη διόρθωση του κερατόκωνου και του ανώμαλου κερατοειδικού αστιγματισμού.

Στην "κλειστή" αυτή ημερίδα συμμετείχαν 60 περίπου άτομα: Οπτικοί-Οπτομέτρες, εφαρμοστές φακών επαφής με εμπειρία στους αεροδιαπερατούς φακούς επαφής, διακεκριμένοι Οφθαλμίατροι καθώς και φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος  "Τεχνικές Οπτομετρικού Ελέγχου" του τμήματος Οπτικής κ Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αθηνών.

Η θεματολογία περιελάμβανε: την αναλυτική επεξήγηση όλων των σχεδιασμών Rose K2 (Irregular Cornea, Nipple Cone, Post Graft) καθώς και των συστημάτων επιτυχημένης εφαρμογής τους στον κερατόκωνο αλλά και σε κάθε περίπτωση ανώμαλου κερατοειδούς, την παρουσίαση του νέου καινοτόμου μαλακού κερατοκωνικού φακού επαφής Rose K2 Soft αλλά και του Rose K2 XL, του νέου (κερατοειδικού) σκληρικού φακού επαφής της Menicon, που δίνει λύσεις στα πιο απαιτητικά περιστατικά. 

Ιδιείτερο ενδοαφέρον παρουσίασε το κλινικό κομμάτι του προγράμματος, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία εφαρμογής φακών επαφής σε 3 απαιτητικά περιστατικά που προσήλθαν οικειοθελώς στην ημερίδα.

Η ομάδα του Contact-lenses.gr ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες που συμμετείχαν, ιδιαίτερα όσους βρέθηκαν στην Αθήνα με αφορμή αυτή την ημερίδα, καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.