+30 2811 103060

Η Εταιρεία μας

About Us

Η εταιρεία contact-lenses.gr αποτελεί το δημιούργημα επαγγελματιών της όρασης που δραστηριοποιούνται κλινικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά στον τομέα της οπτομετρίας και των φακών επαφής για περισσότερο από 25 χρόνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018, αποτελώντας τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Menicon, της κορυφαίας εταιρείας κα- τασκευής φακών επαφής στην Ιαπωνία με ιστορία 70 ετών και με έμφαση στις εξατομικευμένες εφαρμογές που εξασφαλίζουν τα καινοτόμα προϊόντα της.

Αντιπροσωπευτικό δημιούργημα των καινοτομιών της Menicon αποτελεί o επαναστατικός μαλακός φακός ημερήσιας αντικατάστασης Miru 1 day ο μοναδικός παγκοσμίως με την πρωτοποριακή λεπτή και επίπεδη συσκευασία flat pack, πάχους ενός μόνο χιλιοστού, που εξασφαλίζει μέγιστη άνεση και υγιεινή στο χρήστη. Επίσης, o Miru 1 month, φακός μηνιαίας αντικατάστασης, από υλικά σιλικόνης-υδρογέλης τρίτης γενιάς κατασκευάζεται με πρωτότυπους τορικούς και πολυεστιακούς σχεδιασμούς, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ευκρίνεια όρασης στη διόρθωση του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας.

Είναι γνωστό ότι η Μenicon αποτελεί την κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία παγκοσμίως στους σκληρούς αεροδιαπερατούς (RGP) φακούς επαφής με το εξελιγμένο υλικό Μenicon Z, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στη χημεία των υλικών, που παρέχει υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου και υψηλό δείκτη διαβρεξιμότητας, εξασφαλίζοντας έγκριση από το FDA για παρατεταμένη χρήση 30 ημερών. Ως αποτέλεσμα, κατασκευάζει δεκάδες σχεδιασμούς κερατοειδικών και σκληρικών RGP φακών, για την εξατομικευμένη εφαρμογή και διόρθωση της υψηλής μυωπίας/υπερμετρωπίας του αστιγματισμού, της πρεσβυωπίας, ενώ διαθέτει την πλήρη σειρά RoseK2, τους πιο διάσημους φακούς διεθνώς στην αντιμετώπιση παθήσεων του κερατοειδή (πχ κερατόκωνος, κερατοειδικά μοσχεύματα, τραύματα). Επίσης παρέχει τους γνωστούς πλέον ορθοκερατολογικούς φακούς επαφής Menicon Z night για τη διόρθωση και την αντιμετώπιση της εξέλιξης της μυωπίας μέσω της εξατομικευμένης αναμόρφωσης του κερατοειδή. Τέλος, παρέχει φακούς (επιδεσμικούς - bandage) για τη διόρθωση της όρασης σε μετεγχειρητικές επιπλοκές ή στην επίσπευση της επούλωσης του κερατοειδή μετά από διαθλαστική χειρουργική. 

Η επιστημονική ομάδα του contact-lenses.gr συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε κλινικές μελέτες που αφορούν π.x την αποτελε- σματικότητα φακών επαφής από νέα υλικά για θεραπευτική / επιδεσμική (bandage) χρήση σε μετεγχειρητικές επιπλοκές ή στην επίσπευση της επούλωσης του κερατοειδή μετά από διαθλαστική χειρουργική και τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση φακών επαφής στη διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Πιο πρόσφατα στους συνεργάτες προστέθηκαν η Ιαπωνική εταιρεία SEED για τους πολυεστιακούς φακούς μιας χρήσης με σχεδιασμό EDOF για myopia control και η Ελβετική εταιρεία SENSΙMED με τον πρώτο «έξυπνο φακό επαφής» TriggerfishTM, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς 24ωρης καταγραφής των μικροδιακυμάνσεων της ενδοφθάλμιας πίεσης.

Επίσης, συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και οργανώνει ημερίδες για την παρουσίαση κλινικών περιστατικών ασθενών με εξατομικευμένη οπτομετρική διαχείριση ειδικά σε θέματα που αφορούν τη χρήση ειδικών φακών επαφής στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου και στη διόρθωση και επιβράδυνση της εξέλιξης της μυωπίας στα παιδιά. Για τις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες μπορείτε να ενημερώνεστε στην ενότητα "MEDIA" ενώ στο blog της σελίδας μας θα βρείτε θέματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις στους φακούς επαφής.

- Περισσότερα για την επιστημονική μας ομάδα εδώ

- Επισκεφτείτε την ενότητα MEDIA και το BLOG για ενημέρωση