Η Εταιρεία μας

About Us

Η εταιρεία contact-lenses.gr αποτελεί το δημιούργημα μιας ομάδας επαγγελματιών της όρασης που δραστηριοποιούνται κλινικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά στον τομέα φακών επαφής, δίνοντας έμφαση στις εξατομικευμένες εφαρμογές, που εξασφαλίζουν τα κορυφαία προϊόντα της Ιαπωνικής εταιρείας Menicon. 

Η Menicon  αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία κατασκευής φακών επαφής, όπως o Miru 1 day με τη μοναδική επίπεδη συσκευασία (flat pack) και ο μηνιαίος φακός σιλικόνης-υδρογέλης Miru 1 month με πρωτότυπους τορικούς και πολυεστιακούς σχεδιασμούς για τη διόρθωση του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας, αντίστοιχα. Επίσης, η Μenicon αποτελεί την κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία στους ορθοκερατολογικούς φακούς επαφής για τη διόρθωση και την αντιμετώπιση της εξέλιξης της μυωπίας (myopia control lenses) μέσω της εξατομικευμένης αναμόρφωσης του κερατοειδή, και θεραπευτικούς φακούς για την αντιμετώπιση παθήσεων του κερατοειδή (πχ κερατόκωνος, κερατοειδικά μοσχεύματα, τραύματα). Επίσης παρέχει φακούς (επιδεσμικούς - bandage) για τη διόρθωση της όρασης σε μετεγχειρητικές επιπλοκές ή στην επίσπευση της επούλωσης του κερατοειδή μετά από διαθλαστική χειρουργική. 

Η επιστημονική μας ομάδα μας συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε κλινικές μελέτες που αφορούν για παράδειγμα την αποτελεσματικότητα φακών επαφής από νέα υλικά για θεραπευτική (bandage) χρήση ή τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση φακών επαφής στη διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Επίσης, συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και οργανώνει ημερίδες για την παρουσίαση κλινικών περιστατικών ασθενών με εξατομικευμένη οπτομετρική διαχείριση ειδικά σε θέματα που αφορούν τη χρήση ειδικών φακών επαφής στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου και στη διόρθωση και επιβράδυνση της εξέλιξης της μυωπίας στα παιδιά. Για τις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες μπορείτε να ενημερώνεστε στην ενότητα "MEDIA" ενώ στο blog της σελίδας μας θα βρείτε θέματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις στους φακούς επαφής.

- Περισσότερα για την επιστημονική μας ομάδα εδώ

- Επισκεφτείτε την ενότητα MEDIA και το BLOG για ενημέρωση