Η Εταιρεία μας

About Us

Η εταιρεία contact-lenses.gr αποτελεί ένα δημιούργημα μιας ομάδας επαγγελματιών της όρασης που δραστηριοποιούνται κλινικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά στον τομέα φακών επαφής, δίνοντας έμφαση στις εξατομικευμένες εφαρμογές, που εξασφαλίζουν τα κορυφαία προϊόντα της Ιαπωνικής εταιρείας Menicon. Και αυτό είναι αναμενόμενο όταν ο ιδρυτής της Menicon, ο Kyoichi Tanaka, κατασκεύασε ο ίδιος τον πρώτο φακό επαφής στην Ιαπωνία το 1951.

Η Menicon αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία κατασκευής φακών επαφής, όπως φακούς με πρωτότυπους τορικούς και πολυεστιακούς σχεδιασμούς για τη διόρθωση του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας, αντίστοιχα, ορθοκερατολογικούς φακούς για τη διόρθωση και τον έλεγχο της εξέλιξης της μυωπίας (myopia control lenses) μέσω της εξατομικευμένης αναμόρφωσης του κερατοειδή, και θεραπευτικούς φακούς για την αντιμετώπιση παθήσεων του κερατοειδή (πχ κερατόκωνος, κερατοειδικά μοσχεύματα).

Επίσης, παρέχει φακούς (επιδεσμικούς, bandage) για τη διόρθωση της όρασης σε μετεγχειρητικές επιπλοκές ή στην επίσπευση επούλωσης του κερατοειδή μετά από διαθλαστική χειρουργική.

Η επιστημονική μας ομάδα μας έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε κλινικές μελέτες που αφορούν για παράδειγμα την αποτελεσματικότητα φακών επαφής από νέα υλικά για θεραπευτική (bandage) χρήση ή τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση φακών επαφής στη διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Επίσης, συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και οργανώνει ημερίδες για την παρουσίαση κλινικών περιστατικών ασθενών με εξατομικευμένη οπτομετρική διαχείριση ειδικά σε θέματα που αφορούν τη χρήση ειδικών φακών επαφής στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου και στη διόρθωση και επιβράδυνση της εξέλιξης της μυωπίας στα παιδιά.

Το επιστημονικό προσωπικό του Contact Lenses συχνά δημοσιεύει άρθρα σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά οπτικής και οφθαλμολογίας, και εκλαϊκευμένα κείμενα σε ιστοσελίδες υγείας όπως το health.in.gr . Ενημερωθείτε από το blog της σελίδας μας για τις εξελίξεις σε θέματα φακών επαφής και οπτομετρίας.